marți, 12 februarie 2013

Dieta Dukan


Dieta Dukan te poate ajuta sa slabesti aproximativ 5 kilograme  intr-o saptamana daca urmezi urmatorii 4 pasi. 

Prima etapa de atac dureaza intre 1-5 zile , persoanele care vor sa slabesca vor manca numai proteine. Printre alimentele care au foarte multe proteine se numara carnea,mazarea, lintea, branzeturile, ciupercile, fasolea, ouale, laptele si produsele lactate. Legumele si dulciurile sunt interzise, iar aceste alimente nu trebuie prajite, doar facute la gratar sau fierte. Trebuie sa bei maxim 1.5 litri de apa pe zi , iar dimineta se face exceptie recomandat fiind sa bei o cana de lapte cu trei lingurite de tarate de orez.

A doua etapa de croaziera este de 10 zile,si se alterneaza intre zile cand se vor manca doar proteine cu zile in care vor fi incluse si legume. Insa trebuie evitat morcovul,porumbul, cartofii, orezul si produsele fainoase, dimineta se va bea tarate cu orez si lapte.

A treia etapa de consolidare, dureaza 30 de zile si se includ in alimentatie, fructe ,cereale si trei felii de paine pe zi. Se mai recomanda si introducerea in dieta a mazarei, cartofilor, porumbului si orezului. Alimentele interzise in acesta etapa sunt mezelurile, conservele, mancaruri prajite, carnea afumata. Grasimile si untul se pot folosi dar in cantitati mici in prepararea alimentelor. Insa joia se va tine un regim strict proteic si se va renunta la lipide si glucide, dimineata  se va consuma tarate de ovaz.

Ultima etapa este de mentinere si stabilizare a greutatii si presupune o regula care trebuie respectata tot timpul, joia sa tinem un regim proteic. Aceasta etapa ne permite sa mancam fainoase si dulciuri dar nu mai mult de o portie pe saptamana, prajelile trebuie consumate cu moderatie iar pentru rezultate imediate este recomandat ca in fiecare zi sa manaci 3 mese principale si 5 gustari in fiecare zi.

Dieta Dukan presupune insa si miscare care nu trebuie sa lipseasca cel putin 20 de minute pe zi pentru rezultate optime.. Citeste mai mult...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "